Mini Rondeel

Rondeel is een wijze van maatschappelijk verantwoord pluimveehouden en produceren onder de hoogste diervriendelijkheidsnormen en milieunormen

Mini Rondeel

Rondeel, Natuur & Milieu en Wij Krijgen Kippen introduceren het allereerste MiniRondeel ter wereld. Een integraal duurzame kippenboerderij net buiten Amsterdam, in Muiden. Het MiniRondeel laat zien dat je in een stadse omgeving maximaal verantwoord (ecologisch en diervriendelijk) kippen kunt houden op grotere schaal en dat je zo topkwaliteit verse eitjes kunt produceren voor de mensen in de stad. Het MiniRondeel op Hoogerlust heeft ook een zorgfunctie. Dagelijks ervaren mensen met een zorg- of hulpvraag het boerderijleven en voeren verschillende praktische werkzaamheden uit.

Zorgboerderij Hoogerlust werkt samen met ondernemers in Muiden. Zelf verbouwde groenten en Rondeel eieren worden geleverd aan de lokale winkeliers. Daarnaast is er een boerderijwinkel ingericht in het MiniRondeel. Bezoekers kunnen daar (handmatig) de eierband bedienen en zelf de eieren uit het nest draaien. Een stukje educatie om te laten zien hoe het proces werkt. Wat is er leuker voor kinderen dan zelf de eitjes te verzamelen? Hierdoor leren ze dat eieren niet uit de supermarkt komen, maar van de pluimveehouderijen.

Mini Rondeel
Ga naar de website »

Weesperbinnenweg 7-9
Muiden

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: Stadslandbouw, Kippen