Het Utopisch Diner X WeMakeThe.City

De keuken van morgen. India Rose Klap probeert met haar kunstprojecten de consument bewust te maken van de problematiek in de voedselindustrie, door een portie ‘Food for thought’ te serveren.

Het Utopisch Diner X WeMakeThe.City

De keuken van morgen. India Rose Klap probeert met haar kunstprojecten de consument bewust te maken van de problematiek in de voedselindustrie, door een portie ‘Food for thought’ te serveren.

Het Utopisch Diner op donderdag 20 juni in Het Scheepvaartmuseum, bestaande uit 4 gangen zal een reflectie zijn op de stijgende zeespiegel. Wat betekent de komst van het (zoute) water voor onze voedselproductie en dus eetgewoonten?

Het diner wordt ondersteund door een soundscape gemaakt in samenwerking met geluid artiest Max van der Wal. In de soundtrack wordt de voedselproblematiek op experimentele wijze in geluid en tekst toegelicht.

Het menu:
SALADE LOKALE: Een salade gemaakt met ingrediënten enkel afkomstig uit een radius van 7 km rondom de plaats van opdienen.

NIEUW AMSTERDAMS PEIL: Ongewone diersoorten, verzilten groentes & piepers gepoft in (on)kruidenboter.

EETBARE PLASTICSOEP: Een futuristische bouillabaisse met eetbare bioplastic. Voor een realistische representatie van de zee.

VOEDSEL FARMACIE: Wonderbessen, miraculeuze mineralen & suikerloze zoetigheid.

Een ticket voor Het Utopisch Diner koop je hier; met je WeMakeThe.City toegangsbewijs krijg je 10,- korting. Het Utopisch Diner zal ook op zaterdag 22 juni plaatsvinden, in Restaurant Elixer.

Afbeelding: Het Utopisch Diner © India Rose Klap, 2019. Courtesy of India Rose Klap.

20 juni

Het Utopisch Diner X WeMakeThe.City
17:30 - 22:00
Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1
1081 KK Amsterdam
Aanmelden »