Doe mee met De Amsterdamse Balkontuin!

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Lijkt het jou wel wat, je eigen groenten en kruiden verbouwen, gewoon op je balkon of dakterras? Geef je dan op voor een Amsterdamse Balkontuin! Samen met De Gezonde Stad geven we namelijk 25 moestuinbakken weg aan de meest enthousiaste tuinders in spé, geheel gratis! Niet verkeerd, toch? Lees hier alles wat je moet weten om mee te doen!

Maak je balkon groen met een eetbare balkontuin
Het is helaas niet voor iedere Amsterdammer weggelegd, een tuin of een stukje land in de buurt waar je lekker kunt tuinieren en zelf je groenten kunt verbouwen. Gelukkig hebben wij de oplossing: de Amsterdamse Balkontuin. Met deze moestuinbak geven wij jou de mogelijkheid om als een echte tuinder heerlijk in het groen te vertoeven deze zomer, bloemen te planten en je eigen groenten en kruiden te verbouwen.


Groenten van eigen bodem, met oog voor biodiversiteit
Zelf je eigen groenten en kruiden verbouwen is niet alleen gezond voor jou, het is ook goed voor de stad. Het is een heerlijke 'excercise' en een kortere voedselketen dan groenten rechtstreeks van je balkon of dakterras bestaat bijna niet. Bovendien hebben je buren uitzicht op een fraai stukje groen in de stad en worden mogelijk geïnspireerd om zelf ook aan de slag te gaan. Daarnaast is een groen balkon ook belangrijk voor een biodiverse stad. Hoe meer bloeiende planten op je balkon of dakterras groeien, des te meer bijen, vlinders en hommels erop af komen, die weer belangrijk zijn voor de bestuiving van de voedselgewassen.

Voorwaarden
Als jij één van de moestuinbakken weet te bemachtigen, dan krijg je natuurlijk de gratis bak, maar ook workshops en tips over hoe jij jouw balkontuin kunt verzorgen. Dus ook voor mensen zonder groene vingers is dit heel goed te doen! We verwachten als tegenprestatie wel dat je met foto's en video's ons en andere tuinders in spé op de hoogte houdt van hoe het ervoor staat met jouw balkontuin. Laat de vlogger in je los om anderen te inspireren!

Kijk voor de volledige informatie met betrekking tot de voorwaarden en het aanmelden op deze pagina.

Startdatum project
Juni 2019
Aantal beschikbare bakken
25 bakken
Kosten
Gratis!
Aanmelden
Dat doe je hier voor 6 juli
Project
Dit project wordt geleid door De Gezonde Stad en is onderdeel van Van Amsterdamse Bodem
Partners
Gemeente Amsterdam

 

Terug naar homepage