Dik&Schil op de markt

Van Amsterdamse Bodem heeft een marktkraam op de zuiderMRKT speciaal voor startende ondernemers. Op 13 en 20 augustus is het de beurt aan Dik&Schil! Zij maken sterke drank van koffiedik en sinaasappelschillen die overblijven bij horecagelegenheden. Deze grondstoffen krijgen zo het tweede leven dat ze verdienen. Wij interviewden Stijn van Dik&Schil om alvast in de sfeer te komen.

Wat isĀ Dik&Schil?

"Dik&Schil is een merk dat zich inzet om verspilling tegen te gaan door restproducten te verwerken in unieke premium sterke drank."

Waarom hebben jullie het opgericht?

"Dik&Schil is ontstaan omdat wij, Branco en Stijn, ons ergerden aan de verspilling in de horeca. Bijna 30% van al het eten wat binnenkomt gaat de prullenbak in. En veel van wat in de prullenbak verdwijnt heeft nog waarde. Door anders naar ons 'afval' te kijken kunnen we meer waarde halen uit grondstoffen. We geven restproducten een tweede leven in heerlijke producten. Wij willen zo laten zien dat circulariteit op ieder moment van de dag kan, dus ook tijdens de borrel!"

Wat verwacht je van de Van Amsterdamse Bodem-marktkraam? Wat zijn je plannen voor de zuiderMRKT?

"Wij kijken enorm uit naar het directe contact met de klant. Na twee jaar corona is dat super fijn. Zo kunnen wij ons hele verhaal vertellen en de mensen laten zien dat duurzaamheid ook leuk kan zijn!"

Heb je een favoriete lokale, duurzame en/of gezonde plek in Amsterdam?

"Onze favoriete duurzame hotspot is De Ceuvel. Daar kun je tot in de late uurtjes in de zon aan het water genieten van heerlijk eten en lekkere duurzame drankjes. Ideaal!"

Zelf proeven? Kom langs op zaterdag 13 of zaterdag 20 augustus bij de Van Amsterdamse Bodem-marktkraam op de zuiderMRKT!