De Hongerige Stad – Duurzaam Gedrag

'Nudging' betekent letterlijk een duwtje. Op dinsdag 29 oktober is het thema Duurzaam Gedrag en gaan we onder leiding van gedragswetenschapper Eva van den Broek op interactieve zoektocht hoe de omgeving jouw gedrag beïnvloedt en wat de beste prikkels zijn om stadsbewoners zich duurzamer te laten gedragen.

De Hongerige Stad – Duurzaam Gedrag

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Over de Hongerige Stad

Voedsel speelt een grote maatschappelijke rol in onze samenleving. De programmareeks 'De Hongerige Stad' geeft een nieuwe kijk op de rol van ons voedsel op de stedelijke ontwikkeling en werkgelegenheid. Voedsel speelt een prominente rol in de wijze waarop steden hun toekomst plannen. Ook de gemeente Amsterdam heeft een voedselvisie waarin wordt beschreven hoe voedsel gerelateerd is aan gezondheid, sociale participatie, duurzaamheid, economie en educatie. Welke nieuwe verbindingen kan ons voedsel maken in de stad?

Nudging

'Nudging' betekent letterlijk een duwtje. Met nudging wordt je onbewust verleid. Dit wordt op verschillende manieren gedaan, door de gemeente, maar ook door slimme marketeers. De hoofdvraag van de avond is 'Hoe kunnen we de gemiddelde Nederlander (onbewust) duurzamere keuzes laten maken?'. Deze avond gaan we onder leiding van gedragswetenschapper Eva van den Broek op interactieve zoektocht hoe de omgeving jouw gedrag beïnvloedt en wat de beste prikkels zijn om stadsbewoners zich duurzamer te laten gedragen. Dompel je onder in dit experiment en vind uit of deze "nudges" echt werken en in welke mate jij kan voorspellen wat werkt.

Sprekers

  • Eva van den Broek: Founder Stichting Behavioural Insights Nederlands
  • Daan Remarque: Associate Partner bij Open Now
  • Marleen Hendriks: Director of Innovation at Joep Lange Institute
  • Robert Dur: Hoogleraar economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Xander Kotvis: Revolution Manager bij Revolution Foundation
  • Sebastiaan Aaalst: Oprichter/Directeur Food Cabinet

Meld je hier aan voor de Hongerige Stad in Pakhuis de Zwijger.

Terug naar homepage

29 oktober

19:00
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
Thema:
Aanmelden »