Bord tot Bodem Route

Ontdek de lekkerste circulaire adresjes van Amsterdam!

Bord tot Bodem Route

Please click here for the english version of the map.

Onze stad staat bol van de leuke eettentjes en heeft honderden verschillende keukens en smaken om te ontdekken. Met de Smaakroutes van Amsterdam nemen wij je graag mee op pad langs adresjes die eruit springen. Omdat ze werken met de lekkerste producten van Amsterdamse bodem: kraakvers, lokaal en duurzaam. In deze (gratis) route duik je in de voedselkringloop en maak je de reis van de bodem naar je bord. En weer terug.

Chef Geneal Harreman neemt je mee langs de leukste circulaire hotspots van Amsterdam, plekken die de voedselkringloop sluiten. De adresjes op de route hebben varkens die de keukenrestjes opeten, wormenhotels of zelfs composttoiletten. Ze verbouwen hun eigen groenten of serveren gerechten met ingrediënten van Amsterdamse bodem. Ben jij liefhebber van lekker lokaal, duurzaam eten? Dan is deze route voor jou!

Tip: je kunt de route zelf doen wanneer je wilt. Deze week staat in het teken van de circulaire economie. Daarom kun je zaterdag 16 maart 2024 op verschillende adresjes iets extra’s te zien of proeven. 

 

-> Download de routekaart!

 

 

Hoe werkt het?

Op de (gratis) routekaart vind je 7 heerlijke adresjes in de stadsdelen Noord en Oost. Download de routekaart op je telefoon of print hem uit. Verzamel jouw mede-culinaire levensgenieters en trek erop uit. 

Je kunt de route van 9 kilometer in ongeveer drie kwartier met de fiets, of in twee uur lopend afleggen (stops niet meegerekend). Maar je kunt het natuurlijk ook in delen doen. Ook met kinderen is de route leuk en leerzaam. Check van tevoren even de openingstijden, dan weet je zeker dat jij straks alle locaties kunt bezoeken. Wil je de routekaart liever in je mailbox? Laat je mailadres dan achter onderaan de pagina, dan heb je hem altijd bij de hand.

Over Geneal

Geneal Harreman kookte onder andere in de keukens van restaurant Vermeer, RIJKS, en De Kas. Tegenwoordig werkt hij als zelfstandige chef en is hij te zien in het tv–programma BinnensteBuiten. In zijn gerechten geeft Geneal graag de hoofdrol aan groenten. Hij eet ze het liefst lokaal en van het seizoen. Zijn missie? Zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor de enorme variatie aan smaken die je met groenten kunt creëren. 

Routekaart in je mail?

Laat je gegevens hieronder achter, dan ontvang je de routekaart in je mailbox en heb je hem altijd bij de hand. Let op, het duurt enkele minuten voor je de routekaart in je mailbox ontvangt.

Door het delen van je persoonsgegevens via onderstaand formulier ga je ermee akkoord dat Van Amsterdamse Bodem, onderdeel van Stichting De Gezonde Stad, deze gegevens opslaat en jou de routekaart per mail toestuurt, en ontvang je 12 keer per jaar een update. Het is altijd mogelijk je hiervoor uit te schrijven. Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw persoonlijke gegevens om. Lees hier ons privacy statement.

 

Download Routekaart

* indicates required

Intuit Mailchimp