De ondernemer achter ‘Van De Koe’ richtte dit bedrijf op met als missie om de consumptie van zuivel in Nederland samen te laten gaan met biodiversiteit in de Nederlandse weides.
Het landschap verandert namelijk in negatieve zin door ons consumptiegedrag: vogelgeluiden die verdwijnen, minder insectengezoem, woestijnen van gras. En, er is steeds minder ruimte voor de natuur in ons land. Van de Koe draagt bij aan meer natuur in de Nederlandse weides, door uitsluitend samen te werken met boeren die aan natuurbeheer doen. Dit betekent werken met aandacht voor het bodemleven, insecten, weidevogels en uiteraard ook voor de koeien die in de weide grazen. Deze boeren zorgen voor een hoge waterstand en maaien hun weides op gepaste momenten.
Ben je benieuwd naar het boterassortiment van Van De Koe? Check de website voor hun verkooppunten in de stad.
Van de Koe
Adres:E. Ludenstraat 23
Huizen
Meer van Amsterdamse bodem

Max&Bien
Max&Bien maakt plantaardige kazen met natuurlijke smaken en ambachtelijke technieken voor een verantwoorde keuze.

Interview: Moestuinschool Amsterdam
Stel je voor: het Museumplein omgetoverd tot een weelderige groentetuin, en de Dam vol met kolen en wortels. Klinkt dat niet geweldig? De Moestuinschool Amsterdam laat zien hoe leuk en makkelijk het is om je eigen voedsel te verbouwen, zelfs in de stad.

Tijd om in actie te komen voor onze gezondheid en de natuur
Tijd om in actie te komen voor onze gezondheid en de natuur. Want wist je dat pesticiden een verband lijkt te hebben met ziektes zoals Parkinson?