
Bakkerij mama
Als je aan komt fietsen, ruik je de geur van vers brood al vanuit het oude fabriekspand waar Karel zijn bakkerij is begonnen. Naast gewone tarwebroden vind je hier ook broden van bijzondere granen, zoals emmer, spelt, eenkoren en rogge. Die hebben een volle smaak, zijn vaak makkelijker te verteren en goed voor de natuur.
Maar deze bakkerij draait om meer dan alleen lekker brood. Karel werkt samen met lokale boeren die pure granen verbouwen, bakt op traditionele wijze, en geeft in de winkel graag persoonlijk advies.



Fotocredits: Carly Wollaert
bakkerij mama
Adres:Domineeslaan 31
Zwanenburg
Meer van Amsterdamse bodem


Voedselbos Amsterdam Zuid-oost
Voedselbos Amsterdam Zuidoost (VBAZO) transformeert openbaar groen naar duurzame, eetbare ecosystemen verspreid over 45 hectare.


Vers aan de Vecht
Vers aan de Vecht biedt een groentepluktuin in Weesp voor 100 oogstdeelnemers, gericht op duurzaamheid, biodiversiteit en lokale voedselproductie.


Anna’s Tuin en Ruigte
Sociaal en educatief Permacultuurproject in het Amsterdam Science Park.