
Amsterdam Noord is weer een stukje duurzamer geworden met de opening van de allereerste Voedselhub!


Meer over minder verspilling

Donny Craves
Heerlijke vegan brownies, cakes en koeken die verspilling tegen gaan.

Buurtrestaurant De Meevaart
Buurtrestaurant De Meevaart is een bruisende plek in de Indische Buurt waar je gezellig betaalbaar kunt eten.

De Groene Griffioen
De Groene Griffioen: een biologische boerderij met duurzame producten, van lokale bodem én een ruimte voor events.

House of Fermentation
House of Fermentation maakt authentieke Koreaanse kimchi, met een zero-waste productie en biedt ook workshops.

Interview: Rhea’s vegan dumplings van geredde groenten
Catering collectief Tuindorp Deli-cious kookt gezond en duurzaam voor Amsterdammers die het hard nodig hebben. Wij interviewden Rhea Cachola, een van de oprichters van het collectief uit Amsterdam Noord.

Interview: Hotel casa
Hotel Casa et zich op allerlei manieren in voor een groener en socialer Amsterdam. Van het vergroenen van hoteldaken, tot het helpen van economische daklozen en het onder de loep (camera!) nemen van voedselverspilling.

De Tweede Jeugd
De Tweede Jeugd maakt ambachtelijke, duurzame diepvriestosti’s en biedt tegelijkertijd kansen aan kwetsbare groepen.
SmaakrouteRed je Restjes Route

Jara
Jara maakt biologische sauzen en salsa’s met lokaal verbouwde groenten en stimuleert educatie over duurzame landbouw.

BuurtBuik
Wekelijkse gratis maaltijden van gered voedsel voor iedereen die wil, bereid door vrijwilligers.

Clay’s Bananenbrood
Clay’s Bananenbrood biedt duurzaam, ambachtelijk en gezond bananenbrood, gemaakt van geredde bananen en volledig vegan, lactosevrij en zonder conserveringsmiddelen.

JuiceBrothers
JuiceBrothers maakt dagelijks biologische, koudgeperste sappen die voedzaam zijn en barsten van smaak.

levain et le vin
Levain et le Vin specialiseert in ambachtelijk zuurdesembrood en natuurwijn, gemaakt met natuurlijke gisten en biologische ingrediënten.

Taste Before You Waste
Taste Before You Waste strijdt tegen voedselverspilling door overtollig voedsel te gebruiken voor markten, diners en workshops.

Bakers & Bananas
Bakers & Bananas redt bananen die anders zuuden worden weggegooid en maakt er heerlijke tussendoortjes van, zoals bananenbrood.