
Amsterdam Noord is weer een stukje duurzamer geworden met de opening van de allereerste Voedselhub!
Dit logistieke centrum zet zich in tegen voedselverspilling en armoede. Hier wordt twee keer per week door vrijwilligers eten verzameld, gesorteerd en verspreid naar verschillende voedselinitiatieven.
Dankzij Voedselcirkel krijgen zo’n 2000 Amsterdamse gezinnen (dat zijn 5000 monden!) gered eten zoals verse groenten, fruit en brood. Vorig jaar wisten ze maar liefst 416.000 kilo voedsel te redden! Vrijwilligers worden hier enorm gewaardeerd! Check hier hoe je als vrijwilliger kunt helpen.
Fotocredits: Voedselcirkel Amsterdam


Meer van Amsterdamse bodem

de Sering
Geniet bij De Sering van plantaardige lunches en diners op basis van donaties.

Jara
Jara maakt biologische sauzen en salsa’s met lokaal verbouwde groenten en stimuleert educatie over duurzame landbouw.

Interview: Hotel casa
Hotel Casa et zich op allerlei manieren in voor een groener en socialer Amsterdam. Van het vergroenen van hoteldaken, tot het helpen van economische daklozen en het onder de loep (camera!) nemen van voedselverspilling.