
PLANTAARDIGE en Circulaire BITTERBALLEN, KROKETTEN en BURGERS
We moeten om. Als we verder willen met deze planeet, dan moeten we gezonder en duurzamer produceren en eten. Plantaardige ingrediënten zijn de oplossing, want deze vragen een stuk minder aandacht van de natuur.
Bij GRO geloven ze in de circulaire beweging van de aarde. De grond waarop we wonen, leven en werken is een voedingsbodem voor duurzame initiatieven. Daarom worden hun oesterzwammen geteeld met koffiedik, het restproduct van jouw kop koffie.
Oesterzwammen in plaats van vlees
Oesterzwammen zijn rijk aan mineralen en vitaminen en zijn een bron van vezels. Bovendien staan ze bekend als ware smaakmakers. De vlezige structuur van oesterzwammen zorgt ervoor dat het een goed alternatief is voor vlees. Van die smakelijke, veelzijdige en circulair geteelde oesterzwammen maken we overheerlijke producten zoals bitterballen, kroketten, carpaccio, burgers, chips en ragoutbroodjes.
Het assortiment aan vegan, vegetarische en blended producten is beschikbaar via groothandels zoals Sligro, Bidfood en Hanos. Daarnaast kunnen consumenten GRO tegenwoordig ook vinden bij o.a. Picnic, Crisp en Gorillas.
Bekijk voor meer informatie de website.
Fotocredits: GRO-Together

Gro Together
Adres:Zekeringstraat 17A
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem

Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar bewoners, kunst en natuur samenkomen. Een blik op Google Sataliet laat meteen zien hoe ontzettend groen deze buurt is. Hun doel is om een groene, circulaire wijk te creëren met betaalbare woningen voor mensen die lastig een plek vinden in de stad!

Restaurant Elixer
Restaurant Elixer combineert circulaire gerechten met buurtinitiatieven om bewustzijn rond korte ketens en stadslandbouw te vergroten.
Smaakroute