
Levain et le Vin is een zuurdesembakkerij en natuurlijke wijnwinkel waar ambacht centraal staan.
Hier wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke processen: zuurdesembrood wordt gemaakt zonder kunstmatige gisten, volledig gebaseerd op fermentatie met wilde gisten. Hetzelfde geldt voor de natuurwijn: die is puur druivensap, zonder chemische toevoegingen of onnodige interventies. De wijn komt van kleinschalige wijnboeren die met de hand oogsten, werken met traditionele houten persen en veel liefde en zorg in hun productie stoppen.
Wat deze bakkerij extra bijzonder maakt, is de focus op een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Plastic wordt zoveel mogelijk vermeden, en oud brood krijgt een tweede leven als croutons. Bovendien worden alleen leveranciers gekozen die biologisch werken, lokaal produceren en duurzaamheid vooropstellen.
Fotocredits: Levain et le vin


levain et le vin
Adres:Jan Pieter Heijestraat 168
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem
Red je Restjes Route

Interview: Moestuinschool Amsterdam
Stel je voor: het Museumplein omgetoverd tot een weelderige groentetuin, en de Dam vol met kolen en wortels. Klinkt dat niet geweldig? De Moestuinschool Amsterdam laat zien hoe leuk en makkelijk het is om je eigen voedsel te verbouwen, zelfs in de stad.

Baking Lab
Baking Lab zet zich in voor duurzaamheid door restproducten een tweede leven te geven en verspilling tegen te gaan.