YFM: World disco soup day

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Slow Food Youth Network nodigt je uit om op de eerste World Disco Soep Day voedselverspilling te bestrijden!

Terwijl delen van de wereldbevolking honger lijden, wordt een derde van het voedsel voor menselijke consumptie weggegooid per jaar. 1,3 miljard ton voedsel komt in de afvalbakken terecht. Het is duidelijk dat we een enorme uitdaging voor ons hebben.

Op Slow Food Terra Madre 2016 is samen met het internationale netwerk van voedselproducenten, activisten, studenten en anderen foodprofessionals besloten om de eerste World Disco Soep Day te organiseren! Op 29 april roept het Slow Food Youth Network op tot actie om wereldwijde voedselverspilling te stoppen, door het organiseren van een van de meest bekende projecten van de Slow Food Youth Network: Disco Soep. Een Disco Soep is een manier om 'voedselafval' te verzamelen en er een maaltijd van te maken. Dat gebeurt met een heleboel mensen. Deze keer wordt het probleem van voedselverspilling aangepakt, niet alleen op lokaal / regionaal niveau, maar wereldwijd!

Slow Food Youth Network nodigt jou uit om je eigen Disco Soup-evenement op 29 april te beginnen. Doe mee en fill bellies instead of bins!

Terug naar homepage