Slow Food Youth Network

SFYN verenigt jonge consumenten, chefs, boeren, producenten en beleidsmakers

Slow Food Youth Network

We eten allemaal. Voedsel is heel dichtbij, maar tegelijkertijd een van de meest complexe onderwerpen die je kunt aansnijden, dat raakvlakken heeft met vrijwel alle maatschappelijke en ecologische thema’s van deze tijd. Slow Food Youth Network is een nationale jongerenbeweging die zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem.

Als beweging zetten ze zich in voor een good, clean en fair voedselsysteem. Dit houdt in dat mensen weer respect krijgen voor dat wat er op hun bord ligt en de weg die het eten daarvoor heeft moeten afleggen. Ze willen dat eten met zoveel mogelijk aandacht voor dierenwelzijn en zo min mogelijk gifstoffen wordt bereid. Ook willen ze dat de producent van ons eten een eerlijke prijs krijgt voor zijn of haar werk.

Dit doen ze door het organiseren van evenementen zoals Food Filmfestival, Eetcafés, debatten en de SFYN Academie, om zo te proberen het complexe voedselsysteem behapbaar te maken voor henzelf en jongeren om ons heen. SFYN zit door heel het land en heeft een aparte afdeling in Amsterdam.

Foto: Ruben de Ruijter

Slow Food Youth Network
Ga naar de website »


Amsterdam

Thema: ,

Buurt: Overige

Trefwoorden: eerijker en gezonder voedselsysteem, organisatie, evenementen, netwerk