Workshop: Kombucha brouwen

Het hippe drankje van 2019; Kombucha! Ben jij benieuwd hoe je thuis je eigen Kombucha kunt brouwen en wat voor voordelen dit drankje heeft? Dan is deze workshop wellicht iets voor jou!

Workshop: Kombucha brouwen

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Kombucha is een thee-achtig gefermenteerd drankje en werd oorspronkelijk gedronken in China, Rusland en Duitsland. In de geschiedenis werd dit drankje ook wel gezien als een magisch drankje dat het immuunsysteem verbeterde en er werd zelfs gedacht dat het kanker kon doen genezen. Tegenwoordig kun je het gewoon in de meeste supermarkten kopen. Voor de specialere merken en smaken kun je terecht bij speciaalzaken. Op dinsdag 17 december kun je zelf kombucha leren maken tijdens de workshop van Alex en Gabrielle van Taste Before you Waste!

Wat is kombucha precies?

Simpel gezegd is kombucha een licht zoet gefermenteerd en koolzuurhoudend drankje van zwarte thee.

Sprekers

Alex en Gabrielle zijn allebei ervaren homemade kombucha brouwers. Alex is medisch bioloog, gespecialiseerd in immunologie en virologie en heeft ruime ervaring met onderwijzen in microbiologie. Voor meer informatie over de microbiologische kant van kombucha kun je terecht op de blog van Alex.

Wat heb je nodig?

Voor deze workshop is het erg belangrijk dat je een eigen glazen pot meeneemt, anders kun je niets maken of meenemen.

Alex en Gabrielle vragen in principe geen geld voor deze workshop. Wel vragen ze een kleine donatie van €5,- voor de kosten die ze maken voor de materialen en de ruimte. De donatie is dus vrijwillig. Scoor hier je 'pay as you like' ticket.

Let op: De workshop is in het Engels!

Terug naar homepage