We stellen voor: top 5 bier

Zin in een lekker biertje? Benieuwd naar welke er in Amsterdam zijn? We lichten er hier vijf uit:

Vals Nat Bier

In Amsterdam Noord bevindt zich het brouwhuis van Vals Nat Bier. De smaakvolle speciaalbieren zijn dorstlessend en doordrinkbaar door frisse hopsmaken en een laag alcoholpercentage. Vals Nat Bier wordt gevormd door een klein team enthousiaste bierliefhebbers die het produceren en in de markt brengen van bier met veel plezier doen naast hun andere bezigheden.

Kijk hier voor meer informatie.

De 7 Deugden

In West bevindt zich Brouwerij De 7 Deugden. Ze brouwen bier met pit, om langzaam van te genieten, bij voorkeur in combinatie met een lekker stukje kaas of een ander hapje. In de brouwerij werken mensen voor wie een gewone baan om de een of andere reden niet vanzelfsprekend is. De brouwerij geeft hen de ruimte om hun kwaliteiten te ontdekken en te benutten.

Kijk hier voor meer informatie.

Hemels Water

Steden hebben last van meer regenval door klimaatverandering. Vaak kan dit water nergens naar toe. Om bier te maken heb je veel water nodig. Dat bracht Joris Hoebe op het idee om van regenwater bier te maken: Hemelswater.

Kijk hier voor meer informatie.

Brouwerij 't IJ

In Oost bevindt zich Brouwerij 't IJ. Het is een Amsterdamse brouwerij waar uitsluitend speciaalbieren gebrouwen worden. Het bier van Brouwerij ’t IJ kenmerkt zich doordat het altijd bovengistend, ongepasteuriseerd en ongefilterd is.

Kijk hier voor meer informatie.

Oedipus

In Amsterdam Noord is de brouwerij van Oedipus. Oedipus gelooft in een wereld waar mensen kleurrijk en divers zijn. Oedipus Brewing maakt ambachtelijke bieren en willen laten zien dat bier voor iedereen is, en dat het allemaal om de smaak en persoonlijke keuze gaat.

Kijk hier voor meer informatie.