Van grond tot mond

Kiss the ground special

Van grond tot mond

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Kan een gezonde bodem het klimaat in evenwicht brengen en onze toekomst veiligstellen?

Tijdens dit programma in Pakhuis de Zwijger ontdek je de geheime wereld van de bodem. De bodem als uitgangspunt en basis van een goed leven. Het leven ondergronds heeft namelijk heel veel functies: water regulering, opslag van CO2, productie van nutriënten, versteviging van plantenwortels, en nog veel meer. Uiteraard bepaalt de ondergrond ook mede de smaak van groenten en fruit. Van Grond tot Mond.

Deze boodschap over de bodem is belangrijk om te delen, we kunnen met z’n allen veel beter voor de bodem zorgen. Beleidsmakers in stad en regio en smaakmakers die producten en productiewijze beter op de bodem afstemmen, maar ook bij wegenbouw, huizenbouw en in het onderwijs verdient de bodem meer aandacht.

Ga op 24 november in gesprek over de bodem. Experts delen verhalen en mooie beelden over de betekenis van ondergronds leven. Aan tafel ook voedselproducenten en een chef. Welke invloed heeft de ondergrond op bovengronds leven? Leer, beleef en proef met ons mee! Kom er achter hoe belangrijk grond is voor ons eten, het milieu en de wereld.

Terug naar homepage

24 november

20:00 - 22:00
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
Thema: , ,
Event website »