Van Amsterdamse Bodem-marktkraam met Mama’s Ravioli

Interview met Terenzio, die samen met zijn vrouw en schoonmoeder Mama's Ravioli heeft opgericht.

Van Amsterdamse Bodem-marktkraam met Mama’s Ravioli

Van Amsterdamse Bodem heeft een marktkraam op de zuiderMRKT speciaal voor startende ondernemers. Op 23 en 30 april is het de beurt aan Terenzio van Mama’s Ravioli! Haal dan bij hem de lekkerste authentieke plantaardige pasta’s en struin over de markt. Wij interviewden Terenzio alvast om in de sfeer te komen.

Wat is Mama’s Ravioli precies?

‘Mijn vrouw is half Italiaans en half Nederlands. Ze heeft roots in Toscane, en ik kom uit het zuiden van Italië. We hebben allebei een passie voor eten en natuurlijk pasta, en dat komt samen in Mama’s Ravioli. We wilden pasta maken die plantaardig is en dus door ook veganisten gegeten kan worden. We verkopen dus verse plantaardige pasta’s waarmee mensen thuis heerlijke gerechten mee kunnen maken. Deze pasta maken we ook zoveel mogelijk van ingrediënten die we lokaal kopen, op markten in Amsterdam of lokale boeren. In het begin werkten we ook samen met mijn 75 jaar oude schoonmoeder uit Italië. Ze heeft ons veel geleerd over pasta maken en zonder haar hadden we het nooit gered! 

We zijn nu ook bezig met nieuwe ‘premium pasta’ te maken met allemaal andere ingrediënten erin. Zo willen we bijvoorbeeld tagliatelle maken met spinazie, en ook conchiglie met kurkuma. Dat laatste is erg lekker met rode linzen ragu. Met deze nieuwe soorten pasta willen we gezondere en kleurige pasta naar Amsterdammers brengen! We verkopen ook dozen met hele maaltijden erin, waarbij alleen de pasta moet worden gekookt en de saus moet worden opgewarmd. Zo kan je pasta van restaurantkwaliteit zelf thuis eten! 

Waarom heb je Mama’s Ravioli opgericht?

We zagen dat er in Amsterdam een gat in de markt was voor echt goede pasta, en we wilden dat gat opvullen! Mensen willen gewoon graag goede pasta kunnen kopen ergens, en ik denk dat wij dat zeker kunnen leveren. Uiteindelijk willen wij onze passie voor eten met iedereen delen en daardoor mensen helpen beter te eten.

Wat is de relatie tussen Italianen en hun voedsel? Is het anders in Nederland, of Amsterdam?

Eten is heel belangrijk voor ons! Mijn vrouw en ik praten vaak over eten, de eerste keer dat we elkaar ontmoetten hadden we al een discussie over welke keuken beter is: de Toscaanse of zuid-Italiaanse keuken. Slecht praten over eten kan gewoon niet in Italië. Ik denk dat Amsterdammers ook vaak passie hebben voor eten. Mijn vrienden in Amsterdam houden van eten en koken, net als mensen in Italië. Ik zie dus wel veel overlap, maar is eten niet voor iedereen op aarde wel belangrijk?

Wat verwacht je van de Van Amsterdamse Bodem-marktkraam? Wat zijn je plannen voor de zuiderMRKT?

De zuiderMRKT is de eerste keer dat we echt fysiek op een markt staan. We hebben eigenlijk alleen een online winkel waar je ook eten kan ophalen, dus het is wel spannend om te ervaren hoe het is om op een markt te staan en mijn eten echt te kunnen laten zien! Ik houd ervan om  eten uit te stallen en de reacties van mensen te zien. Op de website heb je niet echt zulke reacties. dus daar verheug ik me wel op. We gaan op 30 april ook een workshop geven aan de mensen die willen! Dan gaan we samen pasta vullen en vouwen, en misschien zelfs deeg maken als dat kan. Het is super dat ik aan andere mensen mijn passie voor eten kan laten zien.

Heb je een favoriete lokale, duurzame en/of gezonde plek om eten te krijgen in Amsterdam? 

In Amsterdam Oost heb je het veganistische restaurant De Kas, waar ik echt fan van ben. Ze gebruiken vaak hun eigen producten, dus het is lokaal en ook nog eens erg gezond! Normaal ben ik niet echt een fan van restaurants; ik vind het leuker om thuis zelf eten te koken. Toch vind ik De Kas wel echt een aanrader!

Kom voor de producten van Mama's Ravioli op 23 en 30 april naar de zuiderMRKT!