Ricardo’s
Ricardo staat bekend om zijn Caribische keuken en werkt met ingrediënten uit Suriname. Behalve de aardappelen, die zijn van Hollandse bodem. Ze halen bovendien de meeste ingrediënten bij lokale ondernemers uit de straat! Ricardo’s heeft deel uitgemaakt van de Suri Route en daar zijn we trots op! De Suri Route is een smaakroute die is opgezet door Van Amsterdamse Bodem om de duurzaamste en lekkerste Surinaamse hotspots van de stad te ontdekken. Deze locatie kon natuurlijk niet ontbreken. Volgens de ambassadeur van de route, Donovan Kraag, moet je hier absoluut de maïspap proberen. Een ware goedgebalanceerde smaakexplosie! Een leuk weetje is dat eethuis Ricardo’s de eerste is die maïspap op Surinaams authentieke wijze hier in Amsterdam heeft geproduceerd.
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar …
Interview: De Nieuwe Keuken
Interview: De Nieuwe Keuken Freddy Tratlehner en Sophie Nieuwenhuijsen – Tielrooij, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen hoe zij een …