Grow it Away
Vijf jaar geleden begon Jess, nu bekend als Compost Lady, met een kleine wormenbak op een winderig balkon in Amsterdam.
Samen met haar huisgenoot composteerde ze voedselresten, terwijl een groepje rode wormen dag en nacht hun werk deed. Wat in het begin voor wat opschudding zorgde, groeide al snel uit tot een bron van voldoening en bewondering voor de magie van composteren.
Het idee dat je niet bijdraagt aan het afvalprobleem, maar juist de natuur voedt, inspireerde Jess om dit gevoel met anderen te delen. Ze volgde de Soil Food Web-cursus van Dr. Elaine Ingham en haalde inspiratie uit Nicole Masters’ boek For the Love of Soil.
Nu brengt ze haar kennis in de praktijk en biedt ze compostdiensten aan huishoudens, kantoren en cafés in Amsterdam. Met de principes van de Soil Food Web als basis helpt ze de stad groener en duurzamer te maken, één compostbak tegelijk. Meer weten? Kijk dan op de website.
Fotocredits: Grow it Away



Grow It Away
Adres:Korte Papaverweg 4
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem

I can change the world with my two hands
I can change the world with my two hands bevordert duurzaam leven via ecologisch tuinbeheer en activiteiten.

Restaurant Elixer
Restaurant Elixer combineert circulaire gerechten met buurtinitiatieven om bewustzijn rond korte ketens en stadslandbouw te vergroten.
TipGeef jouw groenafval een tweede leven: Waarom iedereen zou moeten composteren
Heb je je ooit afgevraagd wat er met je bananenschillen, koffiedik en groenterestjes gebeurt? Goed nieuws: jouw gft-afval is goud waard!