Restaurant De Kas is gevestigd in het kassencomplex van de voormalige Amsterdamse Stadskwekerij uit 1926. Omdat ze vinden dat eten het best smaakt als het bereid wordt met zo vers mogelijke ingrediënten, kweken ze zelf hun kruiden en groenten in de kassen en tuinen bij het restaurant en in de volle grond op hun akker in de Beemsterpolder. Ze stellen dagelijks één menu samen, afgestemd op de oogst van de kwekerij en de beste ingrediënten van lokale leveranciers.
De Kas
Adres:Kamerlingh Onneslaan 3
N/A
Meer van Amsterdamse bodem

House of Fermentation
House of Fermentation maakt authentieke Koreaanse kimchi, met een zero-waste productie en biedt ook workshops.


Amstergaard
Duurzame mini voedselbossen boven de grond die biodiversiteit en de leefomgeving verbeteren.


Moestuinvereniging Proefeiland
De Moestuinvereniging Proefeiland biedt buurtbewoners een permanente locatie op IJburg om groente te telen.