Amstergaard
VOEDSELBOSSEN MIDDEN IN HET CENTRUM
Amstergaard creëert samen met bewoners en bedrijven eetbare oases in de stad. Dit betekent dat er op een gelaagde manier wordt beplant met gewassen die meerjarig blijven bloeien en groeien. Het is eetbaar en esthetisch. Er ontstaan zo in het centrum kleine ecosystemen die onze leefomgeving doen verbeteren!
NAtuur boven de grond
In de grond in het centrum zitten veel ondergrondse leidingen. Amstergaard bedacht hierop een oplossing: als het planten niet in de grond kan, waarom doen we het niet boven de grond? In grote, zeskantsbakken, gemaakt van duurzaam, lokaal hout, met een regenwater buffer groeien nu de duurzaam gekweekte gewassen. Bij elke constructie staat een ‘wormenhotel’ waar de wormenpoep samen met groente en fruit resten gebruikt wordt om vruchtbare grond te produceren.
Kom kijken bij De ruijterkade of museumhaven
De Stichting heeft inmiddels twee locaties in Amsterdam. De eerste is ene strook op De Ruijterkade, om te zorgen voor meer groen in de buurt. Dit was in samenwerking met buurtbewoners en met hulp van een subsidie van de gemeente. Hierna was de museumhaven aan de buurt. Deze locatie bestond voorheen namelijk geheel uit steen. Kom een keertje langs bij deze mini-ecosystemen, proef, en geniet op een van de bankjes van het prachtige uitzicht!
Check de website en socialmediakanalen van de Amstergaard voor de meest actuele informatie en projecten.
Meer van Amsterdamse bodem
De Kaskantine
De Kaskantine laat zien hoe stadslandbouw mogelijk is door middel van workshops en zelf te tuinieren.
House of Fermentation
House of Fermentation maakt authentieke Koreaanse kimchi, met een zero-waste productie en biedt ook workshops.
Interview: Moestuinschool Amsterdam
Stel je voor: het Museumplein omgetoverd tot een weelderige groentetuin, en de Dam vol met kolen en wortels. Klinkt dat niet geweldig? De Moestuinschool Amsterdam laat zien hoe leuk en makkelijk het is om je eigen voedsel te verbouwen, zelfs in de stad.