Plattelandspioniers x VPRO Tegenlicht Meet Up

Er zijn vernieuwers in het ommeland en de stad kan hiervan leren!

Plattelandspioniers x VPRO Tegenlicht Meet Up

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Er zijn vernieuwers in het ommeland en de stad kan hiervan leren! Veel starters, start-ups en jonge gezinnen uit de stad trekken, mede door hoge vastgoedprijzen, naar het platteland. Er is daar veel ruimte voor huizen met tuinen, ruimte voor experiment en innovatie. Er wordt door Nederlandse plattelandspioniers vormgegeven aan nieuwe manieren van voedsel verbouwen, duurzaam leven en gemeenschapszin. Wie zijn deze pioniers en waarom vormt het platteland de ideale omgeving voor hun innovatieve projecten? Met deze Tegenlicht Meet Up wordt er gekeken naar de relatie tussen mens en natuur, op het platteland en in de stad.

Programma:
• Regisseur Kees Brouwer wordt geïnterviewd over zijn zoektocht naar innovatie en pioniers op het platteland.
• De winnaars van de Plattelandspionierscompetitie, Frans Pool en Pieter de Kroon, komen 'all the way' uit Friesland om te laten zien hoe zij Wijnjewoude energieneutraal maken samen met het hele dorp.
• Ook voor Geert van der Veer speelt gemeenschapszin een heel belangrijke rol. Hij komt vertellen over de herintroductie van ‘Herenboeren’ om mensen weer te verbinden met hun voedsel.
• Bij het platteland denkt men al snel aan landbouw en veeteelt. Het voedselbos van pionier Wouter van Eck laat zien dat je ook op andere manieren voedsel kunt produceren.
• Joszi Smeets van The Foodhub en boeren broers Grobben schuiven aan om verder te praten over op vernieuwende wijze voedsel te verbouwen en de uitdagingen die hierbij komen kijken.
• Tot slot komen we bij een wel heel bijzondere pionier. Wat kan de terugkomst van de wolf in Nederland ons leren over de relatie tussen stad en ommeland?

Bron foto: Vincent van Zalinge via Unsplash

Terug naar homepage

18 september

Plattelandspioniers x VPRO Tegenlicht Meet Up
20:00
Pakhuis de Zwijger
(Grote zaal)
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
Thema: ,
Aanmelden »