Zorgkwekerij Groen

Zorgkwekerij Groen

Zorgkwekerij Groen is een groeiend familiebedrijf gestart in 2018 (door Jessica en Clemens) dat meebeweegt met de groter wordende zorgbehoefte binnen dagbesteding, maar ook in de steeds grotere vraag in sociaal betaalbare activiteiten en verse gezonde producten.

Zij bieden dagbesteding op het tuinders perceel van hun vader in Amsterdam-Osdorp, tuinen van West gebied. Zij bieden volwassenen en ouderen, met een psychiatrische onbalans, lager uitgangsniveau en/of beginnende geheugenklachten zinvolle dagbesteding en richten zich op herkenbare dagelijkse activiteiten. De deelnemers helpen overal mee op de kwekerij waar zij kunnen in het gehele proces van het kweken van groente, fruit en planten.

Hun uitgangspunt is: je kan doen wat je wilt doen (wil) en wordt aangesproken op wat je kunt doen (mogelijkheden). Ze streven naar een gevoel van verantwoordelijkheid en nuttig zijn. Dit geeft voldoening en zelfvertrouwen en kan de zelfredzaamheid doen vergroten. Naast de dagbesteding hebben ze ook een zelfservice winkel aan hun erf, die wordt beheerd door de deelnemers. Hier kunnen mensen uit de buurt de met zorg geteelde producten kopen. In 2024 wordt er een winkel geopend met koffie gelegenheid gerund door onze deelnemers, genaamd de Koffie Kas Amsterdam.

Zorgkwekerij Groen
Ga naar de website »

Osdorperweg 541, 1067ST Amsterdam
Amsterdam

Thema: ,

Buurt: Nieuw-West

Trefwoorden: #zorgkwekerij #lokaal