Wim Bijma

Leerbedrijf waar seizoensgroenten en kruiden gekweekt worden voor de verkoop

Wim Bijma

In de tuin en kas van Wim Bijma rondlopen, is misschien wel het best te vergelijken met een rondleiding door de Chocoladefabriek van Willy Wonka terwijl je smekkies in alle smaken uit Harry Potter eet. Vanaf juni tot oktober is er de gelegenheid voor een rondleiding door de tuin voor groepen van maximaal 10 personen.

Al vele jaren kweekt Wim Bijma groenten op land van een uitgeveende polder in Amsterdam en sinds een aantal jaren ook vele “vergeten groenten”. Het bijzondere van vergeten groenten is dat de smaak heel belangrijk is, dat ze geteeld worden op een natuurlijke wijze en dat je ze in het seizoen eet zoals het hoort (sperziebonen eet je bijv. in de zomer). Zelf teelt hij typische Amsterdamse groenten voor een groothandelaar in Amsterdam t.w. raapstelen, selderij, bladpeterselie, postelein en kervel. Voor een marktkoopman op de Ten Katemarkt teelt hij vooral de vergeten groenten als winterpostelein en nieuwe groenten als bijvoorbeeld mosterdspinazie en Spaanse raapstelen. Tevens voor een restaurant teelt Wim die producten die moeilijker lukken, zoals zeven soorten bieten. Voor dit restaurant mogen de groentes niet ouder zijn dan 1 dag. Voor een gerenomeerde horecaleverancier teelt hij ongeveer 25 verschillende groentes van het seizoen. Bij elkaar hebben ze over het gehele jaar meer dan 140 verschillende producten, waarvan veel kruiden.

Sinds 26 september 2016 zijn ze erkend als leerbedrijf. Dit is bevestigd door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Ze mogen nu ook de titel ‘Erkend Leerbedrijf’ dragen.

Wim Bijma
Ga naar de website »

Osdorperweg 943
Amsterdam

Thema:

Buurt: Nieuw-West

Trefwoorden: stadslandbouw, leerbedrijf, winkel, vergeten groenten