MOMA: More Than Milk Amsterdam

Lokale en biologische zuivelproducten uit de omgeving Amsterdam!

MOMA: More Than Milk Amsterdam

In een straal van twaalf kilometer vanaf Amsterdam produceren 206 boeren bijna 1,500,000 liter melk per week volgens het CBS (2021). Dit is genoeg om heel Amsterdam van zuivel te voorzien. Toch vindt nog geen half procent van deze melk direct zijn weg naar de stad. More than Milk Amsterdam, MOMA, keert dat proces om naar een divers en persoonlijk landschap. De MOMA melkboeren verkopen hun lokale zuivelproducten op markten in Amsterdam. Check voor de meest actuele informatie over waar je lokale melk kan kopen hun website.

De producten van MOMA bestaan in de basis uit de melk van de 56 montebéliarde koeien van biologische boerderij de Groene Griffioen in Weesp. Van de rauwe melk wordt op de boerderij kaas, volle melk, chocolademelk, yoghurt, ayran en hang-op gemaakt. Door zo weinig mogelijk toevoegingen en verwerkingen te doen, blijft het eindproduct dichtbij de natuur!

Tot slot heeft MOMA het Grond Verbond opgericht. Het idee erachter is dat iedereen – boeren, voedselverwerkers, en consumenten – medeverantwoordelijk zijn voor een gezond landschap. In de huidige economie, waarin winst voorop gesteld is en milieuschade niet verrekend is in de prijs van voedsel heeft tot klimaatverandering, verlies van biodiversiteit, waterkwaliteit en een gezonde grond geleid. In het veenweidegebied rondom Amsterdam is er grootschalige bodemdaling, verlies van bodemleven door pesticiden en monoculturen en de bedreiging van de weidevogels. Door het Grond Verbond wil MOMA de gehele voedselketen verantwoordelijk stellen hiervoor en de kans geven om dit te veranderen en mee te praten!

MOMA: More Than Milk Amsterdam
Ga naar de website »

Verscheidene verkooppunten (markten)
Amsterdam

Thema: ,

Buurt: Overige

Trefwoorden: zuivel, melk, veenweidegebied, Grond Verbond, bodem