levain et le vin

'levain et le vin' is een zuurdesembakkerij en natuurwijnwinkel met focus op de kwaliteit van alle producten en een zo natuurlijk mogelijk productieproces.

levain et le vin

Oprichtster Florence van Limburg Stirum (29) heeft Marketing gestudeerd maar voelde toch dat haar passie ergens anders lag. Na het afronden van haar studie is zij in Ierland Zuurdesembrood gaan leren bakken bij de gerenommeerde Ballymaloe Cookery School. Naast haar interesse voor zuurdesembrood leerde zij ook veel over (natuur)wijn bij Bolomey Wijnimport. Inmiddels combineert zij haar twee grote passies in haar winkel ‘levain (zuurdesem) et le vin (wijn)’ in de Jan Pieter Heijestraat.

De bakkerij is gespecialiseerd in het bakken met zuurdesem, er worden geen kunstmatige gisten gebruikt. Hetzelfde geldt ook voor de wijn: natuurlijk gemaakt van puur druivensap, met zo weinig mogelijk interventie in de wijngaard en in de wijn zelf. De wijn wordt gemaakt door kleinschalige wijnboeren die met de hand oogsten, met de oude houten pers werken en met heel veel liefde voor hun wijn werken.

Zowel natuurwijn als zuurdesem worden gemaakt met enkel natuurlijke gisten die ontstaan door fermentatie, biologische ingrediënten en handgemaakt door vakmensen met passie voor hun product.

De ecologische voetafdruk van levain et le vin wordt zo veel mogelijk beperkt door zo min mogelijk gebruik te maken van plastic. Oud brood wordt de volgende dag verkocht als croutons en leveranciers worden uitgekozen op basis van hun duurzame aanpak, biologische producten en zo lokaal mogelijk.

Jet van Nieuwkerk heeft levain et le vin ook ontdekt en noemt het zelfs ‘het lekkerste brood van Amsterdam’. Lees hier haar artikel.

levain et le vin
Ga naar de website »

Jan Pieter Heijestraat 168
Amsterdam

Thema: , ,

Buurt: West

Trefwoorden: zuurdesembrood, natuurwijn, duurzaam