Kaasboerderij Geingenoegen

Kaasboerderij Geingenoegen

Kaasboerderij Geingenoegen ligt in aan de rivier ‘t Gein Abcoude, nèt over het randje van de Amsterdamse wijk Gein. In een traditionele grupstal staan 40 melkkoeien, allen nog met horens, die in de zomer dag en nacht in de wei staan. Naast koeien en kalfjes zijn er ook 50 fokschapen die elk voorjaar voor de nodige lammetjes zorgen. Er is zelfs een varkensbos, daar scharrelen Bonte Bentheimers rond.

Bart en Jaqueline Hogenhout zijn beiden opgegroeid op een melkveeboerderij en runnen sinds 2010 samen met hun vier kinderen het melkveebedrijf op boerderij Geingenoegen. De boerderij heeft voldoende land en is daarom geheel zelfvoorzienend in de ruwvoerbehoefte voor de dieren zoals vers gras, hooi en huilgras. De mest die geproduceerd wordt dient als voedsel voor het gras op eigen land en alle restproducten zoals de wei van het kaasmaakproces gaat naar de varkens. Daarnaast zijn ze vrijwel zelfvoorzienend in energie behoefte door middel van zonnepanelen voor elektriciteit en zonnecollectoren voor de warmwatervoorziening. Zo wordt de kringloop rond gemaakt en het gehele productieproces van grassprietje tot overjarige kaas in eigen hand gehouden!

In de kaaswinkel kun je op donderdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur kaas proeven en kopen. Alle producten komen van eigen boerderij. Kazen variëren van jonge, jong belegen, belegen en oude boerenkaas tot kruidenkazen met onder andere: brandnetel, fenegriek, komijn, nagel, truffel, gerookte chilipeper, knoflook, basilicum, rozemarijn, mosterd. Zuivel zoals verse boerenmelk, karnemelk, kwark, boter en yoghurt zijn ook te koop evenals verschillende andere delicatessen uit de streek. Deze producten worden vers bereid op ambachtelijke wijze volgens authentiek recept. Het is ook mogelijk om op afspraak een kaasmaakworkshop te volgen.

     

Op de boerderij vind je een grote variatie aan planten en dieren. Tegen de gevel van de boerderij zit een kolonie huiszwaluwen en in de stal bouwen ieder jaar talrijke boerenzwaluwen hun nest. Ook zijn er regelmatig ijsvogels, ooievaars en vossen te spotten. De natuurrijke omgeving leent zich uitstekend voor buitenactiviteiten zowel in de zomer als winter denk aan wandelen, fietsen, varen en schaatsen.

Kaasboerderij Geingenoegen
Ga naar de website »

Gein-Noord 62
Abcoude

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: kaasboerderij, boerderij, kaas, koeien, gein, geingenoegen