GRO

GRO together bestaat uit een klein groepje idealisten, dat graag een bijdrage wil leveren aan een duurzame economie en daadwerkelijk groen wil ondernemen. Jaarlijks wordt in Nederland ontzettend veel koffieresidu weggegooid. Dat is jammer, want dit residu bevat nog veel waardevolle stoffen. GRO verwerkt dit organische restmateriaal op efficiënte manier tot voedsel. Hiermee wordt niet alleen een afvalprobleem aangepakt, maar er worden ook geen nieuwe grondstoffen gebruikt. Dat organisch restmateriaal moet wel bij hen worden aangeleverd. Vervolgens moeten de paddenstoelen die zij kweken bij de consument komen. Dat verloopt via restaurantketens en horeca. In de GRO kwekerij maken ze een substraat van voornamelijk koffiedik en nog enkele organische ingrediënten en ze voegen sporen van paddenstoelen toe. In een zak blijft dit mengsel enkele weken broeien, waarna witte dradenvorming zichtbaar wordt. Uiteindelijk na zes weken worden aan het uiteinde van de draden en buiten de zak de paddenstoelen zichtbaar.

Spreekt de GRO werkwijze je aan? Wil je hun producten proeven? Of zou jouw bedrijf mee willen doen aan hun systeem van koffiedik inzameling? Laat het hen weten via hun site.

GRO
Ga naar de website »

Nieuwe Hemweg 2
Amsterdam

Thema: ,

Buurt: West

Trefwoorden: duurzaam, hergebruik, oesterzwammen, koffiedik