Fruittuin van Moerkerken

Fruittuin van Moerkerken

In het openbaar groen rond de Van Moerkerkenstraat 83 in Amsterdam Nieuw-West is in 2020 door Cascoland een heuse fruitboomgaard gerealiseerd, de Fruittuin Van Moerkerken. Cascoland is een internationaal multidisciplinair netwerk van kunstenaars, ontwerpers en architecten, dat al 11 jaar in Amsterdam werkt aan leefbaarheid, empowerment en vergroening van de publieke ruimte.

Centraal in de boomgaard staat een beheerdershuis van waaruit Cascoland met buurtbewoners de Fruittuin onderhoudt. Daarnaast staat een openbare glazen kas waar het hele jaar door gekookt geconserveerd wordt met ingrediënten uit de Fruittuin, de Social Garden en ‘Geredde Groenten & Fruit’ van de markt van Plein ‘40 -’45.  Zo wordt er betaalbaar en gezond voedsel in en voor de buurt gemaakt.

Vanuit de locatie worden ook andere projecten in de buurt gerund, zoals de Eendagszaak, recentelijk nog winnaar van de Leefbaarheids Innovatie Challenge van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de Tweedagszaak en de Social Garden. Zodoende is de Fruittuin Van Moerkerken een belangrijke plek geworden voor betrokken buurtbewoners, een publieke ruimte in het openbare groen.

Wil je je aanmelden of meer over de Fruittuin lezen? Check dan de site!

Fruittuin van Moerkerken
Ga naar de website »

Van Moerkerkenstraat 83
Amsterdam

Thema: ,

Buurt: Nieuw-West

Trefwoorden: