Eigen Krachtvoer

Eigen Krachtvoer is een club van wildplukkers in Amsterdam en maken elke woensdagmiddag een wildplukwandeling, waarbij ze samen eetbare planten, geneeskrachtige kruiden of eetbare paddenstoelen zoeken. Met een groepje mensen trekken ze de natuur in en zoeken kruiden, bloemen, bessen, noten of paddenstoelen. Soms vissen ze met eigen boot, rapen ze ganzen eieren of zoeken ze wilde oesters aan de kust. De wandelingen zijn altijd onder begeleiding van mensen met verstand van zaken en we leiden onze wildplukgidsen zelf op.

Deze wekelijkse verbinding door natuurbeleving met gelijkgestemden zorgt ervoor dat de community snel groeit, hierdoor ontstaan vriendschappen en allerlei mooie initiatieven.

Na afloop van de wildplukwandeling wordt er een heerlijke, gezonde maaltijd gemaakt door eigen kok in het wildpluk restaurant. Natuurlijk met alles wat onderweg geplukt is. Ben je een echte foodie? Dan is het natuurlijk fantastisch om te leren hoe je zelf je eten bij elkaar kunt zoeken!

Voor een wandeling wordt meestal verzameld om 12.00 uur voor het Huis van de Wijk de Pijp aan de Tweede van der Helststraat 66 in Amsterdam. Van daaruit wordt er gefietst of per auto gereden (soms per boot) naar de plek van bestemming. Eigen Krachtvoer regelt het vervoer als de plek van bestemming buiten fietsafstand ligt. Voor 17.00 uur ben je weer terug.

In agenda op de website van Eigen Krachtvoer vind je de excursies van de komende tijd.

Eigen Krachtvoer
Ga naar de website »

Ceintuurbaan 181
Amsterdam

Thema: ,

Buurt: Zuid

Trefwoorden: wildplukken, koken, wandeling, eetbaar, geneeskrachtig, eigen, krachtvoer