Eigen Krachtvoer

Eigen Krachtvoer is een club van wildplukkers in Amsterdam en maken elke woensdagmiddag een wildplukwandeling, waarbij ze samen eetbare planten, geneeskrachtige kruiden of eetbare paddenstoelen zoeken. Met een groepje mensen trekken ze de natuur in en zoeken kruiden, bloemen, bessen, noten of paddenstoelen. Soms vissen ze met eigen boot, rapen ze ganzen eieren of zoeken ze wilde oesters aan de kust. De wandelingen zijn altijd onder begeleiding van mensen met verstand van zaken.

Na afloop van de wildplukwandeling wordt er een heerlijke, gezonde maaltijd gemaakt door eigen kok in het wildpluk restaurant. Natuurlijk met alles wat onderweg geplukt is. Elke woensdagavond serveert Eigen Krachtvoer heerlijke 3-gangen wildplukmenu’s met de oogst van de dag. Je kunt aanschuiven aan de Chef’s Table in de keuken van Huis vd wijk de Pijp. Ook is het een mogelijkheid om je eten hier af te halen en thuis ervan te genieten.

Ook organiseert Eigen Krachtvoer workshops zoals voedselconservering; technieken zoals wecken, fermenteren en inleggen komen hierbij aan bod. Maar ook workshops over de (genees-)kracht van kruiden en hoe je deze kan gebruiken in bijvoorbeeld zalfjes, tincturen of thee. Eigen Krachtvoer is van oorsprong voor mensen met een minimuminkomen. ”Voedsel hoeven we immers niet te krijgen, we kunnen het ook (met respect) zelf gratis plukken in de natuur.”

In de agenda op de website van Eigen Krachtvoer vind je de excursies van de komende tijd.

Eigen Krachtvoer
Ga naar de website »

Ceintuurbaan 181
Amsterdam

Thema: ,

Buurt: Zuid

Trefwoorden: wildplukken, koken, wandeling, eetbaar, geneeskrachtig, eigen, krachtvoer