
Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, zodat je op een verantwoorde manier kunt genieten. Stijn en Branco zamelen de restproducten zelf in en verwerken het tot smaakvolle likeuren. Hun missie is om een circulaire productieketen te creëren, waarin afval niet verloren gaat. Het idee ontstond uit frustratie: maar liefst 30% van al ons voedsel en drinken belandt in de prullenbak, terwijl het vaak nog vol voedingsstoffen en smaak zit. Zonde! Dik & Schil laat zien dat duurzaamheid en een lekker drankje hand in hand kunnen gaan.
Wil je weten waar je de likeuren kunt kopen? Kijk dan op de website!
Fotocredits: Dik & Schil


Meer van Amsterdamse bodem

De Groene Griffioen
De Groene Griffioen: een biologische boerderij met duurzame producten, van lokale bodem én een ruimte voor events.

BRET
Bar, restaurant en ontmoetingsplek met oog voor duurzaamheid, afvalvermindering en dierenwelzijn.

House of Fermentation
House of Fermentation maakt authentieke Koreaanse kimchi, met een zero-waste productie en biedt ook workshops.