Baux Pastry

Een stukje Frankrijk in en door Amsterdam Noord!

Baux Pastry

Baux Pastry is een nieuwe toevoeging in Amsterdam Noord bij het NoordOogst Stadslandbouwprokect, waar je heerlijke Franse gebakjes kan halen gemaakt met lokale, organische producten!

Martin, een Franse patisserie chef met 18 jaar ervaring, heeft in april 2023 Baux Pastry opgericht. Van kleine bakkerijen naar Michelin ster restaurants heeft hij genoten van de verschillende manieren van bakken. Hij begon met bakken in het zuiden van Frankrijk, waar hij is opgegroeid. Daarna verhuisde hij naar London waar hij meer bak ervaring opdeed. Momenteel woont hij sinds 8 jaar in Amsterdam samen met zijn vrouw en dochter.

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in lokale, kwaliteitsvolle producten en worden meer bewust van duurzame consumptie, waar Baux Pastry zich bij aan sluit. Bij Baux Pastry geloven ze in het gebruiken van ingrediënten die van hoge kwaliteit en seizoensgebonden zijn, en waarmee lokale ondernemers worden ondersteund. Door lokale ingrediënten te gebruiken hoopt Martin consumerism in onze huidige maatschappij op een verbeterde, duurzamere wijze uit te voeren. Door het gebruiken van ingrediënten die uit de buurt komen wil Martin lokale ondernemers en hun producten in het zonnetje zetten, en een echt door en voor lokale patisserie creëeren. Hij gebruikt producten zoals: Koffie van Keppler (wat naast de patisserie wordt geroosterd!), honing van Beelease en eieren van Kipgoed.

Geïnteresseerd? Je kunt Baux Pastry elke vrijdag en zaterdag bezoeken. Check voor meer informatie: https://bauxpastry.com/

“Hope to see you in the shop!” Martin, Baux Pastry.

Baux Pastry
Ga naar de website »

Meteorenweg 280
Amsterdam

Thema:

Buurt: Noord

Trefwoorden: Lokaal, patisserie.