In-depth aquaponics workshop

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

De uitdaging om gezond, voedzaam voedsel te verbouwen in een wereld waar land en hulpbronnen schaarser worden, is misschien wel een van de grootste ter wereld; en de belangrijkste. Als er één ding is waarover iedereen op de planeet het eens is, dan is het wel dat we allemaal voedsel nodig hebben dat boordevol natuurlijke vitaminen zit en ons in staat stelt als mens te groeien.

AQUAPONICS
Door 80 tot 90 % water te besparen in vergelijking met de traditionele landbouw, presenteert Aquaponics zich als een van de technologieën van de toekomst die de mens in staat zal stellen voedzaam voedsel te verbouwen zonder het gebruik van schadelijke stoffen die vaak worden gebruikt in de huidige voedselproductieketen. Aquaponics is een methode die ons in staat stelt 2 zeer belangrijke soorten voedsel te produceren – plantaardige eiwitten en dierlijke eiwitten – door een symbiotisch systeem te creëren tussen vissen en planten.

METABOLIC
Sinds 2016 heeft duurzaamheidsadviesgroep Metabolic, oprichtingspartner van de Ceuvel, gewerkt aan hun experimentele Aquaponics Greenhouse. Hun huidige Greenhouse Operator, Andrei Beca, heeft meer dan 4 jaar hands-on ervaring met het systeem. Hij zal een rondleiding geven door het 85 vierkante meter Aquaponics systeem, het tonen van 6 verschillende planten groeiende methoden en een aquacultuur set-up. Je zult leren hoe deze methode werkt, hoe je het moet bedienen en ook hoe je je eigen kleine tot middelgrote systeem kunt bouwen om gezonde producten en vis te produceren. Deze workshop zal je een solide basis geven en je voorzien van de juiste aanwijzingen en online bronnen om meer te weten te komen.

Let op: deze tour is Engelstalig
Duur: 3- 4 uur (afhankelijk van de belangstelling)
Capaciteit: min. 5 personen – max. 20 personen
Prijs: 75 EUR per persoon
Data: 3.09.2022 @10:30 AM & 10.09.2022 @10:30 AM
Kijk hier voor meer info!

Terug naar homepage