Hoe ziet de supermarkt van de toekomst eruit?

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

In de Embassy of Food staat een kritische analyse op food design centraal. In aanloop naar Dutch Design Week onderzocht de Embassy veelbelovende food designs die, om wat voor reden dan ook, de supermarkt schappen niet hebben gehaald. Dit bleken met name projecten die het huidige voedselsysteem bevragen, of onze rol als consument. Hoe komt dit?

Tijdens Dutch Design Week 2021 nam de Embassy of Food de vorm aan van de supermarkt van de toekomst. Je vond er allerlei verschillende food design projecten, zo tentoongesteld dat het leek alsof ze allang verkrijgbaar waren voor de consument. Maar waarom is dat eigenlijk niet zo?

Lang niet altijd vinden veelbelovende projecten hun weg naar producenten, de markt en uiteindelijk de consument. Hoe komt dat en wat kunnen we doen om deze projecten wél verder te brengen? Waarom lukt het food designers niet om hun projecten op te schalen? En is dat überhaupt wel wenselijk voor elk project? Hoe kunnen we de rol en urgentie van food designers in het voedselsysteem versterken?

In deze WDE Talk blikken we samen met Embassy curator Chloé Rutzerveld, verschillende partners en ontwerpers, terug op de projecten van de Embassy. Wat heeft de supermarkt van de toekomst bij hen losgemaakt? En wat zijn de plannen voor volgend jaar?

De namen van de overige tafelgasten volgen binnenkort.
Door de huidige Corona-maatregelen is dit programma gratis & online te bekijken via de LIVECAST van Pakhuis de Zwijger. Reserveer snel om toegang te krijgen tot de live uitzending van dit programma.

Terug naar homepage