Voedselcoöperatieven

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Tijdens deze LIVECAST staat de praktijk van voedsel- en zorgcoöperatieven centraal: waarom kozen deze initiatiefnemers ervoor om zichzelf als coöperatief te organiseren? Wat voor meerwaarde biedt het hen en hun gemeenschap? Tegen welke uitdagingen lopen ze aan, en wat kunnen ze van elkaar leren? Een gesprek vanuit de praktijk over het heden én de toekomst van de coöperatieve beweging.

  • Harry Wesseling is bestuurder bij Herenboeren Nederland en Herenboer Zaanstreek. Hij houdt zich bezig met wat voedselcoöperaties betekenen voor het welzijn van mensen.
  • Jan Smelik is ooit begonnen als vrijwilliger bij zorgcoöperatie Austerlitz en brengt nu bij Nederland Zorgt Voor Elkaar de zorgzame gemeenschappen in Nederland in kaart, en biedt ondersteuning aan organisaties die zorg voor elkaar als doelstelling hebben.

Werkconferentie “Coöperatieven maken de stad”
Op maandag 17 januari 2022 (17-22 uur) verkennen we de potentie van de coöperatieve beweging in de stad en land, tijdens de werkconferentie Coöperatieven maken de stad. Toegang is gratis (incl. walking dinner), reserveren verplicht via deze link.

Let op: dit is een fysieke conferentie met gebruik van de QR-code en Testen voor toegang, en kan niet online gevolgd worden.

Terug naar homepage

17 januari

16:00
STUDIO Pakhuis De Zwijger, OP LOCATIE ÉN LIVECAST
Thema:
Event website »