BITTER Chocolate Stories x Tony’s Cacao Fietstour

BITTER Chocolate Stories x Tony’s Cacao Fietstour

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Valerie, Mohamed, Catherine, Bassirou, Sarata en Issaka zijn alle zes kinderen die duizenden kilometers weg ervoor zorgen dat wij, de chocoladeconsumenten, de chocola kunnen eten waar we zo van houden. In BITTER Chocolate Stories word je meegenomen naar de cacaoplantages waar hun verhalen verteld worden, maar ook die van hun ouders, van de cacaoboeren en de mensen die zich inzetten om kinderarbeid te stoppen.

In Ghana en de Ivoorkust werken meer dan 2 miljoen kinderarbeiders op de cacaoplantages. Tienduizenden kinderen zijn slachtoffer van gedwongen arbeid en mensenhandel voor de productie van cacao. BITTER Chocolate Stories is een samenwerking tussen fotografe Joana Choumali, journaliste Marijn Heemskerk, madame Bernadette Ouédraogo voorzitter van GRADE-FRB, Paradox en Tony’s Chocolonely om kinderarbeid aan te kaarten.

Tony’s Chocolonely maakte samen met het Tropenmuseum een speciale Cacao Fietstour. Een fietsroute door Amsterdam die je de sporen laat zien van ongelijkheid in de wereld in het algemeen, en in de cacao-industrie in het bijzonder. In één van de Tony’s winkels of bij het Tropenmuseum kun je gratis een plattegrond halen voor de fietstour, die je op eigen gelegenheid doet. Het duurt ongeveer 1,5 uur waarna je eindigt met de Tentoonstelling BITTER Chocolate Stories in het museum.

Tickets voor de tentoonstelling BITTER Chocolate Stories kun je kopen via de website van het Tropenmuseum.

Openingstijden Tropenmuseum:
Het museum is van dinsdag t/m zondag open tussen 10.00 - 17.00 uur. De tentoonstelling duurt tot en met 8 september.

 

Bron: Tropenmuseum,  Foto: Pablo Merchan via Unsplash.

Terug naar homepage

23 juli

BITTER Chocolate Stories x Tony's Cacao Fietstour
10:00 - 17:00
Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2
1092 CK Amsterdam
Thema: , , ,
Aanmelden »