
Bij Café De Ceuvel draait alles om goed eten én een groenere wereld. ze zijn een van de meest innovatieve en duurzame experimenten in Europa.
Bij Cafe De Ceuvel, één van de adresjes op de Bord tot Bodem Route, draagt alles hier wat je op je bord of in je glas krijgt bij aan een mooiere wereld. Met een 100% veganistisch en gasvrije keuken en gerechten, zelfs hun koffie is CO2-vrij! Maar dat is nog lang niet alles. Op het terrein ontdek je allerlei inventieve manieren om lokale kringlopen te sluiten, zoals bijvoorbeeld de toiletten, die gebruiken geen water en leveren meststoffen om de planten te voeden die de bodem van het vervuilde terrein helpen reinigen.
Duurzaamheid betekent voor niet alleen goed zijn voor de planeet, maar ook voor mensen. Daarom werken ze samen met de Stadspas, zodat iedereen, ongeacht hun budget, hier kan genieten van een betaalbare en verantwoorde maaltijd. Want samen maken we duurzaam leven toegankelijk voor iedereen!
Fotocredits: De Ceuvel



De Ceuvel
Adres:Korte Papaverweg 4
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem


stadstuinderij NoordOogst
De stadstuinderij is een groentepluktuin waar leden elke week hun eigen groenten, fruit en kruiden kunnen oogsten. Er is een groentetuin van 4000 m2, en een klein voedselbos van 2000 m2.

Veganees
Veganees is een vegan restaurant in met Aziatische gerechten, shared dining, cocktails en een gezellig terras.

Interview: De Nieuwe Keuken
Freddy en Sophie, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen over hun missie om binnen vijf jaar 10 miljoen borden vlees te vervangen door groenten, aangezien Nederland het minst groente-etende land van Europa is.