Zuidas, maak het groen!

Zuidas is op zoek naar ideeën die de openbare ruimte groener gaan maken. Steek de handen uit de mouwen tijdens deze actieve avond en ontdek hoe jij bij kan dragen.

Zuidas, maak het groen!

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Groen maakt de stad mooi, zorgt voor verkoeling als het warm is, vangt water op als het regent én maakt ons bovendien gelukkiger.

Heb jij een groen idee of initiatief? Zoals het plaatsen van een bijenkast, het bouwen van een wormenemmer of het aanleggen van een moestuin? Zuidas is op zoek naar groene ideeën en initiatieven die bijdragen aan de vergroening van de openbare ruimte van Zuidas.

Tijdens het kick-off evenement ontdek je hoe jij kan bijdragen. De avond is gevuld met workshops, lezingen van inspirerende sprekers en informatie over het indienen van jouw ideeën. En dit alles onder het genot van de circulaire snacks van Circl.

Meld je aan voor een van de volgende workshops:

Maak je buurt groen

Ontdek hoe jouw straat, plein of buurt vergroend kan worden, bijvoorbeeld met een nieuw buurtparkje, bloemenlint of een groene gevel.

Ga op groensafari door Zuidas

Niet letterlijk de straat op, maar al speurend over de kaart van Zuidas ga je locaties spotten die wel een groene make-over kunnen gebruiken.

De Groene Markt

Raak geïnspireerd op de groene markt en leer hoe je een wormenemmer maakt, een moestuin aanlegt, of een balkontuin bouwt. Ook wordt je geïnformeerd over welke groene subsidies stadsdeel Zuid beschikbaar heeft.

Aanmelden kan hier.

Foto door Srecko Skrobic via Unsplash

Terug naar homepage