Zo maakt Aslan van Aslan Versmarkt Amsterdam gezond!

Aslan maakt verse en gezonde producten toegankelijk voor al zijn buren

Zo maakt Aslan van Aslan Versmarkt Amsterdam gezond!

Ben jij ook helemaal voor een gezond, lekker en lokaal voedselaanbod in Amsterdam?! Elke maand interviewen we een Ondernemer Voor Een Gezond Amsterdam; stuk voor stuk inspirerende Amsterdammers die zich op een bijzondere manier inzetten voor een gezonde voedselomgeving. Met deze keer Aslan van Aslan Versmarkt.

Waarom vind je een gezonde voedselomgeving in Amsterdam belangrijk?

“Je hebt maar één lichaam. Je kan honderd paar nieuwe schoenen kopen, honderd paar nieuwe jassen, maar je lichaam, daar moet je je hele leven mee doen. Gezond leven en eten is daarom gewoon het allerbelangrijkst.”

Aslan Godgemir - eigenaar Aslan Versmarkt (foto: Carly Wollaert)

Hoe zet je je in voor een gezonde voedselomgeving in Amsterdam?

Onze missie is om verse en gezonde producten toegankelijk te maken voor een zo groot mogelijke groep. Dik of dun, rijk of arm. In 2016 heb ik een prijs gewonnen voor gezondste supermarkt van Amsterdam Oost. Al ben ik eigenlijk geen supermarkt, maar een groente- en fruitboer. We stellen groente en fruit centraal door het in grote bergen voor de deur uit te stallen. Ooit had ik ook een idee voor Aslans voucher. Deze geef je aan mensen met een laag inkomen en is alleen in te ruilen voor groente en fruit. Zo zorg je ervoor dat gezond eten ook toegankelijker wordt.” 

Hoe zet je je in voor een duurzame voedselomgeving in Amsterdam?

"We werken veel samen met restaurants in de buurt. Beter een goede buur dan een verre vriend, zeggen ze. We leveren de producten met een winkelwagentje - groener kan niet toch? We bezorgen ons eten ook met de elektrische fiets. Maar het liefst heb ik natuurlijk dat mensen gewoon langskomen in de winkel.”

Wat is het favoriete gezonde product van de onderneming?

“Broccoli, bloemkool, selderij, maar ook appels en mandarijnen. Alles wat we buiten mooi uitstallen verkoopt eigenlijk goed.”

Wat zouden jullie mee willen geven als tip aan Amsterdammers?

"Gezond eten is goedkoper!"

Wat zou je mee willen geven als tip aan andere ondernemers?

"Wees creatief!"

Kijk hier voor meer informatie over Aslan Versmarkt of kijk hier wat andere ondernemers doen voor een gezond Amsterdam.