World Food Day 2019

Op 16 oktober is het wereldvoedseldag en gaan 500 ambassadeurs 'Aan tafel tegen honger' in het Scheepvaartmuseum.

World Food Day 2019

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag en worden 500 ambassadeurs uitgenodigd om te komen dineren in het Scheepvaartmuseum. En daar kun jij er één van zijn.

Het diner heeft als thema ‘aan tafel tegen honger’. De organisatie staat met het diner stil bij het feit dat meer dan 820 miljoen mensen niet genoeg te eten hebben. Dat is één op de negen! Tientallen jaren maakte de wereld progressie in het gevecht tegen honger, maar sinds een paar jaar groeit het aantal mensen dat niet genoeg te eten heeft weer.

Hosts Eric Corton en Helen Kranstauber nemen de gasten mee langs de problematiek van honger en voedselzekerheid. Wat zijn de oorzaken van honger, wat gebeurt er allemaal al, maar vooral ook, wat kun jij doen om een bijdrage te leveren? Zes bekende chef-koks laten zien hoe onze voedselkeuzes bijdragen aan voedselzekerheid voor iedereen. Zij maken vijf verschillende gerechten die in verbinding staan met vijf dingen die jij thuis kunt doen. Deze vijf tips moeten ervoor zorgen dat we werken aan een eerlijker voedselsysteem en #zerohunger in 2030!

Aanmelden

Wil jij ook een plek aan tafel? Dat kan! Schrijf een korte motivatie en meld je aan via World Food Day

Het programma is al bekend en kun je hier bekijken.

World Food Day is een initiatief van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Dutch Food Week.

Terug naar homepage

16 oktober

World Food Day diner Scheepvaartmuseum
18:00 - 22:00
Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam
Thema:
Event website »
Aanmelden »