Workshopserie: MEER met voeding | MINDER verspilling
Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!
Samen met Eigen Krachtvoer, Afval naar Oogst en Fonds NME organiseert Natuur & Milieauteam Zuid deze 3-delige workshopserie. Gebaseerd op de 3 r's vanuit het ciruclair denken: Reduce, Reuse en Recycle, is het doel om meer lekkere voeding over te houden en minder weg te gooien.
Programma:
Woensdag 16 oktober van 10.00 - 12.30 – Reduce: MINDER verspilling en MEER met restjes
Docent: Moos – Eigen Krachtvoer
Slim omgaan met voedsel: bespaar door seizoensgebonden in te kopen en creatief te koken met wat je al hebt. Wildpluk of verbouw zelf op je balkon of vensterbank. Vol praktische, creatieve tips.
Woensdag 23 oktober van 10.00 - 12.30 – Recycle: Wat doe je met GFT-afval? Thuiscomposteren
Docent Ann Doherty – Afval naar Oogst /Cityplot
Heb je groente, fruit of tuinafval? Verschillende manieren van thuiscomposteren zullen besproken worden.
Woensdag 30 oktober van 10.00 - 12.30 – Reuse: Beter bewaren
Docent: Moos – Eigen Krachtvoer
Tot slot leer je in de laatste workshop hoe je voedsel beter en langer kunt bewaren. Ideeën en praktische methodes zoals: koelen, invriezen, en drogen.
Kosten:
Voor alle drie de workshops: € 10 / € 5 stadspas
Voor een losse workshop: € 5 / € 2 stadspas