Workshop zuurdesempizza maken – Wateetons

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

In deze culicollab schuift pizzagrootheid, eigenaar van Viva la Pizza en auteur van de pizzabijbel Simon Giaccotto aan in de Wateetons workshop keuken.

Eerst leert fermentatie-expert Meneer Wateetons je alles over het maken van je eigen zuurdesem. Hoe smaakt het, hoe verschilt het van gewoon gist, hoe start je zelf een zuurdesemstarter en welke tools heb je daar voor nodig. Vervolgens neemt Simon het deegbolletje over en leert je de basis van het echte Italiaanse pizza maken: bloemsoorten, ingrediënten, temperaturen en natuurlijk de technieken van het opbollen en het stretchen van je deeg. Alleen dit keer: met zuurdesem. Terloops zullen ze ook nog proberen de gezondste pizza ter wereld te maken.

Meer info en aanmelden kan via de link naar de site!

Foto Dorien Monnens via Unsplash

Terug naar homepage