Workshop: Kop tot staart varken
Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!
In samenwerking met Boergondineren, Beemsterlant’s Varken, Mahé natuurvlees en Slagerij De Wit organiseert meneer een Kop tot Staart workshop. In deze workshop leer je álles over het varken: zijn leven, zijn sterven, zijn smakelijke onderdelen en natuurlijk de bereiding daarvan. Een hele zaterdag lang!
Een hele dag smakelijk en leerzaam varkensvertier! Leer dit prachtige dier écht kennen.
Het programma
- Verzamelen rond 11:45 bij de stallen van Mahe Natuurvee (Zesstedenweg 10, 1472 BD middelie). Om 12:00 start daar de rondleiding 'Van zaadje tot Karbonaadje' door de stallen. Dit duurt ongeveer een uur.
- Lunch bij de boerderij van Boergondineren (Liergouw 78, 1028 BV Ransdorp) aan de rand van Amsterdam.
- Na de lunch zal chefslager en meester worstmaker Arend ten Wolde demonstreren hoe je een varken uitbeent. Leer waar de speklappen vandaan komen, en waar de varkenshaas en kinnebak nou precies gelokaliseerd zijn.
- Met deze delen ga je vervolgens aan de slag: het verwerken tot worst, meneer Wateetons’ specialiteit. Maar je maakt ook paté, bacon, BBQ’d ribs en nog veel meer. Draaien, roken, koken en smoken! Tenslotte eet he dit heerlijks op, en wat er over blijft (en dat is heel veel) krijg je mee naar huis.
Voor de drank en bijgerechten wordt gezorgd door Boergondineren.
22 april
Workshop Kop tot staart varken
Aanmelden »
11:45 - 23:00
Zesstedenweg 10, 1472 BD middelie & Liergouw 78, 1028 BV Ransdorp
Event website »Aanmelden »