Workshop groente charcuterie maken

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Wortels zijn op vele manieren lekker: rauw, sous vide, gegaard in een beetje suikerwater, geglaceerd in boter, uit de oven. ⁠Maar wist je dat je ze ook kunt rijpen tot groente charcuterie?⁠

Groente charcuterie? Bij charcuterie denk je vast aan hammen, pancetta’s en coppa? Charcuterie betekent zelfs letterlijk ‘gekookt vlees’. Bij het maken van groente charcuterie komt het ‘vlees’ echter uit de tuin, niet van de slager.⁠

Op 24 november geeft Meneer Wateetons een live online workshop groente charcuterie maken.

De charcuterie wordt gemaakt met dezelfde klassieke technieken waarmee vleeswaren zo lekker gemaakt worden – zouten, drogen, rijpen, fermenteren en roken – en krijgt groente diezelfde diepe, complexe en bevredigende smaaksensatie!

Hoe? Dat leer je in deze workshop! Wel even inschrijven van tevoren!

Terug naar homepage