Workshop: Fermenteren

Fermenteren is makkelijk, leuk, lekker en avontuurlijk

Workshop: Fermenteren

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Foodwriter Meneer Wateetons,  auteur van het standaardwerk ‘Over Rot’, het handboek Fermenteren leert je alles over het fermenteren van voedsel. Je zult ontdekken dat er geen maaltijd voorbij gaat zonder dat je iets gefermenteerds eet, en dat zelf fermenteren makkelijk, leuk, lekker en avontuurlijk is. Natuurlijk ga je zelf aan de slag! Niet alleen met de melkzuurfermentatie van groenten, maar we maken ook drank en zuivel. Omdat fermenteren tijd kost krijg je het zelfgemaakte en voorbereide voedsel mee naar huis, om daar met duidelijke instructies tot volle gefermenteerde wasdom te laten komen. Na afloop van de workshop neem je zelfs een goodybag mee, bestaande uit een mini-fermentatietoolkit om thuis direct met de opgedane kennis en ervaring aan de slag te gaan.

De workshop wordt gegeven door Meneer Wateetons, culinair blogger en schrijver (www.wateetons.com, Elle Eten, Nrc Next, Handboek voor de Vinex-jager, Over Worst, Over Rook (2014) en Over Rot (2015)).

Voor eten, drank en gezelligheid wordt gezorgd. Behalve een gezonde goesting hoef je niks mee te nemen.

De workshop is geschikt voor vegetariers. geef het wel aan bij de boeking.

Deze workshop kan ook bij jou thuis gegeven worden. Neem daarover contact op met Meneer Wateetons. Voor vragen mail naar meneer@wateetons.com of bel 06-81255054

Terug naar homepage