Wildplukexpeditie in het Noorderpark

Samen met de landschapsarchitect Anke Wijnja van de Ceuvel leer je wat je allemaal kan vinden aan eetbaar ‘onkruid’ in het Noorderpark.

Wildplukexpeditie in het Noorderpark

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Heb je altijd al willen weten welke planten, bessen en zaden je kan plukken in je omgeving om te eten? En hoe je ze moet bereiden? Samen met de landschapsarchitect Anke Wijnja van de Ceuvel leer je wat je allemaal kan vinden aan eetbaar ‘onkruid’ in het Noorderpark. Wat voor lekkers de natuur voor ons in petto heeft kom je allemaal te weten tijdens deze wildplukexpeditie op 22 september.

Je leert tijdens deze ontdekkingstocht welke planten eetbaar zijn, hoe je ze kunt herkennen of het verantwoord is om de plant te plukken en natuurlijk hoe je ze kunt bereiden. Je zult dan ook wat planten oogsten en meenemen.

De oogst ga je bij de Ceuvel wassen, snijden en bereiden. Je gaat samen culinair aan de slag en stelt een niet alledaags menu samen, afhankelijk van wat het park te bieden heeft op dat moment. De dag wordt afgesloten met een smakelijke proeverij.

De wildplukexpeditie is €31,00 in de voorverkoop, wil je de expeditie niet missen koop dan snel je hier ticket. Meer informatie kun je ook terugvinden op de website van de Ceuvel.

Bron foto: Roberto Arias via Unsplash

Terug naar homepage

22 september

Wildplukexpeditie in het Noorderpark
13:30 - 17:30
Korte Papaverweg 2 t/m 6
1032 KB Amsterdam
Thema: , ,
Aanmelden »