Wildpluk expeditie

Heb je altijd al willen weten welke planten, blaadjes en bloemen je kunt eten? Ga dan met Anke Wijnja mee op wildpluk expeditie in Amsterdam en ontdek wat voor lekkers er in de natuur groeit!

Wildpluk expeditie

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Heb je altijd al willen weten welke planten, blaadjes en bloemen je kunt eten? Ga dan met Anke Wijnja mee op wildpluk expeditie in Amsterdam-Noord en ontdek wat voor lekkers er in de natuur groeit!

Wordt een echte expert in het zoeken naar eetbare planten, bloemen en blaadjes in de natuur. Op zondag 15 maart kun je samen met expert Anke Wijnja op pad en ontdek je de kunsten van het foerageren, zoals ze dat zo mooi noemen. Beleef de natuur op een hele andere manier.

Tijdens deze expeditie zul je veel eetbare planten tegenkomen, waarbij je leert hoe je ze kan herkennen, welke eetbaar zijn, of het verantwoord is de plant te plukken en natuurlijk hoe je ze kan bereiden. Ook zul je een aantal planten oogsten en meenemen. Terug bij de Ceuvel wordt de verzamelde oogst gewassen, gesneden en gesorteerd. Daarna ga je culinair aan de slag! Met z’n allen stellen jullie een menu samen, afhankelijk van wat het park op dat moment te bieden heeft. Ter afsluiting is er een smakelijke proeverij.

 

Praktische informatie
Wanneer: 15 maart om 13:30 - 17:15 uur
Waar: De Ceuvel, Korte Papaverweg 4 Amsterdam
Kosten: €31,-

Koop hier je kaartje!

 

 

Photo by Markus Spiske.

Terug naar homepage