Wij stellen voor: duurzame hotspots in Amsterdam

Wat zijn de leukste duurzame hotspots rondom Amsterdam?

Wij stellen voor: duurzame hotspots in Amsterdam

Zin in een heerlijk, verantwoord hapje eten in Amsterdam? We lichten hier 8 duurzame hotspots voor je uit:

Bloem

Bij Bloem is alles 100% biologisch. Niet alleen de gerechten dragen het EKO-keurmerk, maar ook alle wijnen, biertjes, frisdrank en sapjes. Bij Bloem kun je voor iedere maaltijd terecht, zowel ontbijt als lunch en diner.

Kijk hier voor meer informatie.

Vis café de Gouden Hoek

Als je zin hebt in een lekker visje, maar niet in een hoge rekening dan moet je naar Vis café de Gouden Hoek komen! Ze serveren bijvangst, waar heerlijke gerechten van gemaakt worden voor een betaalbare prijs in een ongedwongen omgeving. Hun specialiteit: Fish & Chips!

Kijk hier voor meer informatie.

InStock

InStock haalt onverkochte producten op bij plaatselijke Albert Heijn-vestigingen en andere producenten en zet deze op hun menukaart. Elke dag is het weer een verrassing wat er op het menu staat. Op deze manier draagt InStock haar steentje bij om voedselverspilling tegen te gaan.

Kijk hier voor meer informatie.

SNCKBR

SNCKBR maakt met duurzame ingrediënten comfort food dat niet alleen enorm lekker is, maar ook minder vet bevat, vrij is van geraffineerde suikers en E-nummers en waar mogelijk ook glutenvrij en koolhydraatarm is. Een snackbar waar je zonder schuldgevoel kan genieten van comfort food.

Eat your heart out

Kijk hier voor meer informatie.

SLA

SLA heeft als missie om gezond en duurzaam eten voor iedereen toegankelijk te maken, zodat iedereen van gezond een gewoonte kan en wil maken. Er wordt met dagverse, biologische producten gewerkt zonder suiker of kunstmatige toevoegingen. Een bezoekje aan SLA inspireert iedereen om zelf ook lekker en gezond te eten.

Eat, share, live

Kijk hier voor meer informatie.

Vegan Junk Food Bar

Volgens de Vegan Junk Food Bar hoeft veganistisch eten niet alleen uit ultragezonde maaltijden te bestaan. Soms heb je ook gewoon zin in een burger met frietjes en lekker veel saus. De Vegan Junk Food Bar maakt veganistisch eten voor iedereen toegankelijk zonder in te leveren op smaak. De oprichters zijn de bar begonnen omdat zij dierenwelzijn erg belangrijk vinden en ze zijn er daarnaast van overtuigd dat plantaardig eten bijdraagt aan een schonere, betere en duurzamere wereld.

Vegan Junk Food Bar

Kijk hier voor meer informatie.

Meatless District

Op zoek naar een restaurant waar je als vegetariër uit meer gerechten kunt kiezen dan een salade geitenkaas? Bij Meatless District worden dagelijks verse gerechten bereid die meestal biologisch en huisgemaakt zijn. Meatless District verrast met hun seizoensgebonden en 100% vegan gerechten.

Bar and Kitchen

Kijk hier voor meer informatie.

Beter & Leuk

Voor een hotspot met een huiselijke sfeer moet je bij Beter & Leuk zijn.  Je kunt er terecht voor heerlijke vega, vegan én glutenvrije ontbijtjes of lunch. Geen tijd? Ze hebben ook een take-away shop waar ze gezonde maaltijden voor je samenstellen om mee te nemen. Bij het samenstellen van hun gerechten werken ze zoveel mogelijk met bio-, seizoens- en lokale producten. Behalve dat het eten dus lekker en gezond is, dragen ze op deze manier ook bij aan een duurzaam voedselsysteem.

Biologisch, seizoensgericht en gezond

Kijk hier voor meer informatie.