Week van de Circulaire Economie

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Professionals organiseren van maandag 7 t/m zaterdag 12 februari 2022 een eigen evenement over de circulaire economie. Met als doel laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan kunnen leren.

Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met de circulaire economie.

De focus wordt die week ook gelegd op de circulariteit van de landbouw en het produceren van voedsel. Zo kun je op maandag meeluisteren naar professionals over het combineren van een gezonde bodem met kringloop en een gezond verdienmodel. En hoe het gebruik van gras kan dienen als grondstof zoals een vervanger van plastic, zoutwinning en dienen als isolatie. Het ondernemerschap in de insectenketen. Hoe Nederland de voedseltransitie aanpakt en voorgoed veranderd. En een live event in Amsterdam over hoe oud frituurvet, rioolslib en zelfs CO₂ of methaan kunnen dienen als een soort bioplastics.

Neem een kijkje op de website van de Week van de Circulaire Economie en ontdek het gehele programma!

Terug naar homepage