Webinar ‘Alles over korte voedselketens & evenementen’

Leer alles over het op de kaart zetten van lokale voedingsmiddelen op jouw evenementen.

Webinar ‘Alles over korte voedselketens & evenementen’

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Gemiddeld heeft een maaltijd al 30.000 kilometer gereisd voordat je bezoeker er een hap van neemt. Dat schuurt als je je realiseert dat er lokaal een grote diversiteit aan eten en drinken wordt geproduceerd. Geschat wordt dat nog maar 5% van de ingrediënten via de ‘korte voedselketen’ worden ingekocht. Dit is zonde en kan anders. De Gemeente Amsterdam wil de komende tien jaar het aandeel ingrediënten via de korte voedselketen van 5% naar 25% brengen. Hoe kan de evenementen-industrie hier in de praktijk aan bijdragen?

Wat zijn de kansen voor organisatoren en de cateraars om in de Metropoolregio Amsterdam lokaler in te kopen? Waarom is het interessant voor een evenement om ingrediënten uit de korte voedselketen op de kaart te zetten? Wat is de ecologische- en sociale  impact hiervan en hoe koop je via de korte voedselketen in? In dit webinar krijg je antwoord op deze vragen en krijg je praktische handvatten om de eerste stappen te zetten als organisator, cateraars, ondernemer en bedrijf.

Deze webinar is geschikt voor eventmanagers, food & beverage producenten,  cateraars,  beleidsmakers, en professionals in Nederland die meer willen weten over de mogelijkheden van eten en drinken inkopen via de korte voedselketen.

Wat komt er aan bod?

Evenementen organisatoren bepalen in samenwerking met cateraars wat er op het menu staat voor de jaarlijkse miljoenen evenementenbezoekers in Nederland. Wat is een korte voedselketen? Waarom zou je daar nu mee aan de slag gaan? En hoe pak je dat aan? Joris Lohman, mede-oprichter van Food Hub en host van het webinar gaat in gesprek met de vier sprekers over de voordelen, kansen en uitdagingen om ingrediënten via een korte voedselketen in te kopen. De volgende vragen worden beantwoord:

  • Wat is een korte voedselketen?
  • Hoe zet je als evenement producten vanuit een korte voedselketen op het menu?
  • Hoe koop je als cateraar producten via een korte voedselketen in?
  • Wat heeft een voedselproducent nodig om via een korte voedselketen te leveren?

Sprekers:

Praktische informatie:

  • Wanneer: donderdag 11 februari, 11:00 - 12:45 uur
  • Waar: online
  • Aanmelden: via deze link
  • Kosten: gratis

Afbeelding banner: Ella Olsson op Unsplash

Terug naar homepage

11 februari

Webinar 'Alles over korte voedselketens & evenementen'
11:00 - 12:45
Online
Thema: , ,
Event website »
Aanmelden »